Riot heeft het onlangs overgenomen Ryan Crosby, voorheen Netflix en Hulu, om te ontwikkelen een nieuwe divisie van de samenleving die verband houdt met bioscoopamusement.

Crosby voegt zich bij de Shauna Spenley, die de divisie gaat leiden, ook een voormalig Netflix-medewerker. Crosby heeft al in de gamingwereld gewerkt, zowel voor Microsoft als Activision. Bij Netflix bekleedde hij de rol van directeur marketing.

Met betrekking tot de nieuwe aanwerving zei Spenley:

"Ryan en ik gaan al jaren met Netflix uit, en ik ben verheugd dat ik zijn mix van creativiteit en strategie naar Riot kan brengen om deze nieuwe divisie te ontwikkelen. Zijn diepgaande ervaring in de wereld van gaming gecombineerd met die van ons in de wereld van entertainment, zal van fundamenteel belang zijn voor het opbouwen van dit team dat een pionier is in de toekomst van entertainment. "

Met 3000 medewerkers en 20 studio's, Riot is er al een van de grootste softwarehuizen ter wereld. De eigenaar van het bedrijf is de Chinese gigant Tencent.