Drie dagen geleden maakte Bioware de officiële releasedatum bekend van Mass Effect: legendarische editie, remake van de eerste drie hoofdstukken van de saga compleet met DLC (maar niet echt allemaal) en verbetering werkt in het eerste hoofdstuk. De saga heeft ook een goede gemeenschap van actieve modders en het softwarehuis wil niet dat hun werk nutteloos wordt. Mass Effect: Legendary Edition-projectdirecteur Mac Walters verzekerde Twitter-gebruikers dat de studio al contact heeft opgenomen met enkele modders

“We hebben contact gehad met enkele leden van de modding-community om zo goed mogelijk te leren hoe a) iedereen op de hoogte kan worden gehouden van veranderingen die van invloed zijn op bestaande mods en b) de modding-community voor te bereiden op succes in de toekomst. Het is aan de gang en we zullen het bij de lancering in meer detail bespreken. "

We hopen daarom dat er een goed werk van compatibiliteit kan worden gedaan, zelfs als, of je het nu leuk vindt of niet, alle mods met betrekking tot grafische verbeteringen onvermijdelijk achterhaald zullen zijn.

Mass Effect: Legendary Edition wordt op 14 mei uitgebracht voor PS4PS5Xbox One en Series X | S e PC.