De vergadering van de aandeelhouders van Codemasters, waarmee een einde kwam aan het verhaal van de overname van het softwarehuis. Vier maanden na het oorspronkelijke bod van Take Two, waarmee de race van start ging, EA is de winnaar.

Het begon allemaal op 9 november 2020Wanneer het eerste nieuws over de interesse van Take-Two in Codemasters begon te lekken. Deze eerste appreciaties in de volgende vierentwintig uur hadden bevestiging gevonden en tegen het einde van de volgende dag leek de overeenkomst al bereikt te zijn.

Voor 994 miljoen dollar de eigenaren van Rockstar leken een van de toonaangevende bedrijven in racegames te hebben veroverd, houder van belangrijke officiële licenties waaronder die van de Formule 1 opvalt.

Resultaatafbeeldingen voor Formule 1-codemasters

In de daaropvolgende maand viel er echter stilte rond de operatie. Geen officiële beweging van Take-Two, stilte van Codemasters en het verrassingsnieuws begin december.

Elecrtoic Arts was de deal aangegaan, waarmee het aanbod van Take-Two met bijna $ 300 miljoen werd overtroffen. 1,2 miljard, een beangstigend bedrag dat Codemasters alleen maar kon accepteren. 63 van de 76 aandeelhouders stemden voor goedkeuring van de overname en vaststelling van de datum van schorsing van de onderneming van de Engelse beurs op 16 februari.

De operatie zal officieel eindigen tegen het einde van eerste kwartaal 2021, ondanks de recente voorspellingen die ze zien EA in de problemen vanaf medio dit jaar.