De Netflix-live-action-aanpassing van The Legend of Zelda is geannuleerd, maar waarom? Jaren later komt de verklaring.

Het was het jaar 2015 toen er een gerucht ging over een akkoord tussen de streaminggigant Netflix en Nintendo om de avonturen van Link en Zelda naar het kleine scherm te brengen. Nu, nu na zes jaar, kunnen we onze ziel geruststellen: er is iets misgegaan en de serie is geannuleerd. Maar om welke reden?

Tijdens The Serf Times podcast, de acteur Adam Conover onthulde dat hij betrokken was bij onderhandelingen over de Netflix-aanpassing van Star Fox, maar hier zijn zijn woorden:

Ik werkte vroeger bij CollegeHumour en we hadden een geheim project: een claymation gewijd aan Star Fox in samenwerking met Nintendo. Shigeru Miyamoto hij kwam naar ons kantoor, en ik herinner me hem omdat ik mijn baas vroeg om daar dat weekend te zijn om Miyamoto het kantoor binnen te zien lopen. Hij zei nee en ik ben nog steeds boos ...

Een week later brak echter het nieuws dat Netflix niet langer zijn The Legend of Zelda-serie zou maken. Ik vroeg me af wat er was gebeurd, en toen hoorde ik van mijn baas dat we Star Fox niet eens meer zouden doen. Ik vroeg hem waarom, en hij antwoordde: "iemand van Netflix heeft gelekt voor Zelda. Ze hoefden er niet over te praten, Nintendo werd gek en ze trokken de stekker uit alle projecten ”.

Bij deze aanpassingen zou een lek fataal zijn geweest. Wie weet of, met de komst van de animatiefilm gewijd aan Super Mario, in de toekomst zullen we meer Nintendo IP's op het grote en kleine scherm zien. In de tussentijd zullen we "genoegen moeten nemen" met videogames.