Als er één ding is voor cuik Nintendo is niet bijzonder populair, zijn de online services. Niet slechts enkele van zijn diensten - Virtual Console en Nintendo Switch Online bijvoorbeeld - ze worden te weinig ondersteund tijdens hun levenscyclus, maar de meeste titels die door het huis van Kyoto worden ontwikkeld, gebruiken technologieën voor online matchmaking gedateerd en vol kritieke problemen zoals plotselinge netwerkfouten of netcodes op basis van peer-to-peer tussen spelers. Welnu, deze situatie kan zeer binnenkort veranderen.

Volgens de woorden van verschillende dataminers zoals thomasnet_mc, Is Nintendo mogelijk begonnen met een overgangsperiode, het verlaten van zijn oude architectuur NEX (voornamelijk gebruikt tijdens het Wii U- en 3DS-tijdperk) om zich op het nieuwe systeem te concentreren NPLN. Het is nog onduidelijk of deze update gevolgen zal hebben voor de netcode van games die in het verleden zijn uitgebracht, maar het lijkt erop dat Monsterjager staat op het zal de eerste titel zijn die 100% NPLN ondersteunt.

Over prestaties gesproken, het lijkt erop dat NPLN een superieure online ervaring zal bieden dan zijn voorganger zelfs op mobiele verbindingeninfrastructuren die in het verleden niet geschikt waren voor online gamen op Nintendo-consoles.

Om u te laten begrijpen hoe oud de NEX-architectuur is, moet u dat gewoon weten in de Splatoon 2 u kunt verwijzingen vinden naar enkele functies gerelateerd aan Windows 98.