Zoals u zich nog goed herinnert, afgelopen september Microsoft heeft de aanstaande overname van ZeniMax aangekondigd voor $ 7.5 miljard, wat bijdraagt ​​aan zijn palmares van ontwikkelaars zoals Bethesda, Id-software e Arkane. Maar voordat alles officieel wordt gemaakt, heeft Microsoft de goedkeuring van hetEuropese Unie.

Microsoft Zenimax Xbox Europese Unie

Volgens het artikel gepubliceerd door officiële website van de Europese CommissieZou Microsoft als laatste om verificatie van de overeenkomst hebben gevraagd Januari 29 2021, en laat de antitrust tot Maart 5 2021 om de bewerking te valideren of open onderzoek naar de zaak. Microsoft verwacht de transactie af te ronden binnen de eerste helft van het huidige boekjaar.

Zoals gespecificeerd aan het begin van het artikel, ZeniMax heeft ontwikkelaars als Bethesda, Id en Arkane onder zijn bedrijven, waardoor ze de eigenaren zijn van IP-achtige The Elder ScrollsFalloutOndergang e starfield. Het is echter nog niet duidelijk of de overeenkomst met Microsoft deze franchises exclusief voor het platform zal maken Xbox.