Thomas Puha, The Communicatiedirecteur di Remedie, maakte dat via zijn Twitter-profiel bekend het is niet mogelijk om de opgeslagen bestanden over te dragen di Controle van huidige generatie naar versie voor PS5 en Xbox Series X en S..

Puha rechtvaardigde deze keuze door te stellen dat de versie van de game-engine in de next gen-versie zit heel anders dan die in eerdere consoles werd gebruikt, waardoor het compatibiliteit onmogelijk.

Een keuze waar veel gamers niet blij van zullen worden, vooral vanwege het feit dat velen van hen de kans zullen krijgen om de Remedy-titel te spelen dankzij de introductie in de line-up van PS Plus gratis titels van februari en Xbox Game Pass-catalogus op pc.

Een probleem, dat van kruis-save, waarvoor u een oplossing probeert te vinden, zoals in het geval van Marvel's Spider-Man: Miles Morales, maar dat in het geval van Control voorlopig er lijkt gewoon geen remedie te zijn.