Gisteren 27 januari gebruikers van r / wallstreetbets ze deden enorme speculaties over de aandelen van de beroemde videogameketen GameStop. Het resultaat deed de aandelen omhoog schieten en veel investeringsfondsen hadden er frontaal tegen ingezet.

U vindt een samenvatting van het verhaal qui, maar vandaag had het verhaal een onverwachte wending, waarvan de echo ook buiten het internet zou kunnen resoneren. In de eerste uren na de opening van de markten leek alles te verlopen zoals gepland, maar rond 10 uur New Yorkse tijd, 00 in Italië, is de trend omgekeerd. 

De reactie van Wall Street

Na het bereiken van het belachelijke teken van $ 469,42, begonnen de GameStop-aandelen te dalen. Eerste kleine sprongen, dan rond 11 uur lokale tijd, een duik naar beneden. Een crash van $ 190, en dat is overal in Reddit doorgegaan.

Deze herfst is het effect van de Wall Street-reactie, de echte, niet de sub Reddit. De miljardairfondsen die door speculatie zeer hoge percentages van hun waarde verloren, hebben de belangrijkste handelsapps onder druk gezet.

Dus eerst Robinhood, en dan de anderen volgen, ze blokkeerden de aankopen van alle effecten met een lage liquiditeit. Onder deze GameStop, maar ook Black Berry, een ander mogelijk doelwit van r / walstreetbets.

De tussenkomst van de politiek

De reacties lieten niet lang op zich wachten. En ik bedoel niet de verspreide capslock-kreten van gebruikers, die hun kameraden riepen om niet te verkopen, om te kopen om de val te stoppen, om te geloven in'Infinity Squeeze. 

Het was de eerste die sprak Alexandria Ocasio Cortez, Democratisch parlementslid beschouwd als Sanders 'erfgenaam van de leiding van de radicale vleugel van de partij. AOC beschuldigde de apps van het manipuleren van de handelaar en kondigde een parlementair onderzoek aan door de financiële commissie waarvan hij lid is.

Vele anderen zijn aan zijn stem toegevoegd, sommige welkom, andere minder. Republikeinse politici hebben dezelfde beschuldigingen geuit. Tussen deze Teddy Cruz, een Trump-aanhanger en controversiële senator van de Grand Old Party, en ook Donald Trump Jr. zoon van de voormalige president.

En nu?

Voorlopig blijft de voorraad fluctueren. Na de sprong naar beneden, herwon het zijn aandeel en begon toen weer aan een langzame daling die het stabiliseerde op ongeveer $ 230 per aandeel.

R / wallstreetbets stroomt nu een rivier met verschillende posten van de angstige toon van degenen die bang zijn alles te verliezen, tot de boze toon van degenen die Robinhood beledigen. Ondertussen zijn de eerste collectieve acties voor marktmanipulatie tegen handelsapps al gestart.

Niemand kan op dit punt weten waar het zal eindigen. Ze variëren van een reorganisatie van de regels van de wereldfinanciën tot het uiteenspatten van de zeepbel, die slechts een paar failliete inkomeners en veel memes zou achterlaten.