Runescape het is als een hete aardappel! Sinds 2016 is het IP-adres van de legendarische RPG ontwikkeld door Jagex is drie keer van eigenaar veranderd. Aanvankelijk gekocht door Shanghai Hongtou-netwerktechnologie, werd vorig jaar verkocht aan Macarthur Fortune Holding en dan eindelijk - in de afgelopen dagen - in handen van de grootste particuliere investeerder ter wereld: Carlyle Group.Runescape Jagex Carlyle Group IP-investeringHet nieuws kwam van Jagex zelf via hun officiële Twitter-account, wat de overname voor meer bevestigde 520 miljoen dollar (ongeveer 430 miljoen euro) van de bekende Amerikaanse investeringsmaatschappij.

Volgens de opmerking van de CEO van Jagex Phil Mansellzal de nieuwe aanwinst de studio helpen creëren nieuwe opwindende ervaringen voor spelers, om hun community te vergroten en vooral nieuwe spellen maken dat zich afspeelt in het Runescape-universum, een universum dat onlangs zijn eigen universum vierde 20 ° Verjaardag.