Scavengers Studio, de ontwikkelaar van games als Seasons en het noodlottige The Darwin Project, wordt door meer dan negen voormalige werknemers als een giftige omgeving en theater van verschillende onaanvaardbare gedragingen. Attitudes waar blijkbaar de grote jongens van het softwarehuis bij betrokken zijn. Het is een schandaal.

Scavengers Studio Intimidatie Mishandeling Seizoenen Het Darwin-projectAlles werd gedocumenteerd door de journalist van GameIndustry.biz Rebekah Valentine en ziet als protagonisten Simon Davreau (Creative Director) en de CEO van het softwarehuis Amelie Lamarche, die kennelijk op de hoogte was van het gedrag van zijn collega.

Hier is een korte samenvatting: de voormalige Ubisoft Davreau, samen met zijn andere medewerkers, zouden er enkele hebben geuit Reacties seksisten richting de geïnterviewde teamleden. Inderdaad, sommige verhalen in het artikel vertellen erover betasten en ander misbruik van seksuele aard, met Davreau die zijn acties rechtvaardigt zichzelf omschrijven als een loops hond.

Als reactie daarop heeft Scavengers Studio uitgebracht een reeks nieuwe regels haar gedragscode, om het melden van verdacht gedrag te vergemakkelijken. Maar zal dit voldoende zijn om deze onfatsoenlijkheden te stoppen?