Pokémon heeft in de loop der jaren verschillende grote titels gehad, maar welke zijn het moeilijkst? De Gamer-ranglijst vertelt het ons.

De Canadese site heeft namelijk besloten om een ​​ranglijst op te stellen om de Moeilijkste Pokémon-titel, gezien de kracht van de coaches die je tegenkwam, de balans van het spel en het niveau van slijpen dat nodig is om het avontuur te voltooien. De rangorde is als volgt:

 1. Pokémon Platinum;
 2. Pokémon Ruby, Sapphire en Emerald;
 3. Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon;
 4. Pokémon Black 2 en White 2;
 5. Pokémon Gold, Silver en Crystal;
 6. Pokémon Red en Blue;
 7. Pokémon Sun and Moon;
 8. Pokémon Sword and Shield;
 9. Pokémon Black and White;
 10. Pokémon Diamond en Pearl;
 11. Pokémon Geel;
 12. Pokémon X & Y;
 13. Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire.

Op de eerste plaats was ingeschreven Platina Pokémon, als het ultieme avontuur dat begint Sinnoh werd als de moeilijkste beschouwd vanwege sterke maar niet-frustrerende sportschoolleiders en een uitgebalanceerde selectie van Pokémon. De game-informatiesite voegt er ook aan toe dat de titel de speler op sommige momenten kan laten worstelen, maar dat het niets onmogelijk is om te overwinnen met de juiste intelligentie en de juiste hoeveelheid grinding.

Wat vind je van deze ranglijst, ben je het eens met deze standpunten of ben je het helemaal niet eens?