Net als de rest van de entertainmentmedia proberen videogames ook steeds inclusiever te worden om het publiek te vergroten. Een van de meest complexe uitdagingen op dit gebied is die van videogames toegankelijk maken voor mensen met een handicap.

Naarmate controllers evolueren om de meeste spelers een meeslepende game-ervaring te bieden, grote bedrijven houden in hun plannen nauwelijks rekening met degenen die niet met diezelfde apparaten overweg kunnen. 

Om dit gat te dichten, initiatieven zoals Special effect. Deze vereniging helpt bij het ontwikkelen van technologieën om mensen met een lichamelijke handicap toegang te geven tot videogames.

Hun focus ligt voornamelijk op controllers, van eenvoudig aangepaste Joypads tot oogcontroles. Deze laatste technologie is de hoofdrolspeler van hun nieuwste project, OogMijn.

Met deze software, volledig gratis en nu in de tweede versie, kun je dat speel Minecraft door simpelweg te kijken, zonder dat u uw handen hoeft te gebruiken.

EyeMine biedt spelers een soort oculair toetsenbord, dat de speler niet alleen de normale functionaliteit van een spelletje Minecraft, maar ook verschillende specifieke opties voor gameplay vergemakkelijken door oogbesturing. 

EyeMine is momenteel alleen beschikbaar voor de pc-versie Spel Java. Je kunt meer lezen over alle Special Effect-projecten op hun website.