Mods zijn een integraal onderdeel van het succes van Skyrim. De passie van de fanbase hield het spel levend voor degenen die nu ouder zijn dan negen jaar. Ondanks dit, het komt zelden voor dat Bethesda zelf een project vanuit de gemeenschap sponsort, maar Skywind is een van deze zeldzame gevallen.

Het project loopt al jaren, met tientallen vrijwilligers die zich inzetten voor een gemeenschappelijk doel: zet The Elder Scrolls III voort in twee hoofdstukken. Een remake van Morrowind, gemaakt met Skyrim.

Deze toewijding heeft zijn vruchten afgeworpen: zodra het werk is gedaan, kan de mod op landen Nexus Mods, een van de grootste hubs voor modders ter wereld. Met deze stap kan Skywind zijn zichtbaarheid vergroten en toegang krijgen tot gedeeltelijke inkomsten genereren als compensatie voor het geleverde werk.

Een releasedatum is nog niet beschikbaar, maar we weten zeker dat je om Skywind te kunnen spelen, je eigenaar moet zijn beide hoofdstukken van The Elder Scrolls, hoewel alleen Skyrim daadwerkelijk zal draaien. 

Volgens wat er op de projectwebsite staat, zou het uiteindelijke doel zijn om niet alleen alle nieuwe functies die door Skyrim zijn geïntroduceerd beschikbaar te maken voor het verhaal van Morrowind, maar ook herintroduceer unieke mechanica uit de derde aflevering van de saga die niet zijn opgenomen in de vijfde. 

Alle informatie over Skywind is beschikbaar op de projectwebsite.