De afgelopen maanden de nummer één van Klep en heer van kortingen Gabe Newell kwam vast te zitten Nieuw-Zeeland vanwege de wereldwijde pandemie, die hem "gegijzeld" hield Maart 2020. En het is precies voor de microfoons van één Nieuw-Zeelandse krant dat Lord Gaben zijn plannen onthulde voor een mogelijke toekomst van het softwarehuis, zowel vanuit zakelijk oogpunt als vanuit software-oogpunt.

Gabe Newell Valve SteamDe miljardair bevestigde de zijne sterke interesse om Valve naar Nieuw-Zeeland te willen verhuizen, waarin staat dat dit sentiment wordt gedeeld door sommige leden van het ontwikkelingsteam. De huidige gezondheidssituatie is echter nog te veel wankel om deze optie concreter te kunnen beoordelen.

Integendeel, Nieuw-Zeeland zou de ideale plek kunnen zijn voor Valve om zijn e-sportevenementen te organiseren, zoals deInternational door Dota 2 of wedstrijden van hetzelfde kaliber op CS: GO, evenementen die dit jaar prompt werden afgelast. Ook in dit geval zullen we moeten wachten op verdere bevestiging.

Maar we gaan verder met de flab, na het succes van Halfwaardetijd: Alyx, het lijkt erop dat Gaben en Valve meer dan bereid zijn om nieuwe titels uit te brengen:

“We hebben zeker games in ontwikkeling die we in de toekomst zullen aankondigen. Games uitbrengen is leuk. Alyx deed het geweldig. Teruggaan naar het maken van singleplayer-games zorgde voor veel vaart binnen het bedrijf, waardoor we anderen gingen maken. "

Ten slotte gaf Gabe zijn mening over de zaak van Cyberpunk 2077 en hoe hij zijn pc-game-ervaring beleefde:

“Ik weet alleen dat er veel gelukkige spelers op de pc zijn die voor ons het meest zichtbaar zijn. Er zijn aspecten van het spel die ik briljant vind en waar ik enorm veel werk van maak. Het is oneerlijk om stenen naar een ontwikkelaar te gooien, want zelfs het uitbrengen van zoiets ingewikkelds en ambitieus is al behoorlijk ongelofelijk. "

Maar terug naar het onderwerp warm van de dag: wat worden de volgende Valve-spellen? Technologisch revolutionaire ervaringen zoals Half-Life: Alyx, of een terugkeer van grote klassiekers zoals bijvoorbeeld Portal 3?