Zoals alom werd aangekondigd tijdens de release van de uitbreiding Madness at the Darkmoon Faire, zal Blizzard deze morgen beschikbaar stellen 21 januari een miniset genaamd Darkmoon Racing. 

De set bevat 35 unieke kaarten waar een volledige set normaal 135 heeft. Er zijn twee kaarten per klasse, plus 10 bi-klasse en vijf neutrale kaarten.

De miniset bevat geen nieuwe mechanica, maar brengt enkele aan het licht die verschenen in eerdere uitbreidingen van de standaard, zoals slapende kaarten, corruptie en de magische impuls.

De nieuwigheid die tot dusverre door de gemeenschap het meest werd gewaardeerd, betreft echter niet de inhoud van de uitbreiding, maar de methode om deze te verkrijgen. Anders dan in het verleden zal het inderdaad zo zijn Je kunt alle 66 kaarten in de set kopen (dus alle kaarten in dubbele kopie behalve de legendarische), voor € 14,99 of 2000 goud. 

Geen pakketten dus, en zelfs geen avonturen voor één speler. Spelers hebben vanaf de eerste dag directe en beveiligde toegang tot alle kaarten. Deze beslissing zou kunnen vertegenwoordigen een eerste stap om de relaties tussen Blizzard te verbeteren en Hearthstone-fans, na de talloze problemen veroorzaakt door de Battle Pass en de gebrek aan communicatie.