Tomonobu Itagaki, de Japanse game-ontwerper achter de team Ninja en series zoals Ninja Gaiden e Dead or Alive, is klaar om terug te keren naar de strijd na de flop van Devil's Third, de opening van een nieuwe studio onder zijn naam aankondigend: Itagaki Games Studio.

Tomonobu Itagaki Game Studio Team Ninja Koei Tecmo Ninja GaidenHet nieuws komt rechtstreeks van hem Facebook-pagina, waar de ontwerper een klein deel van zijn toespraak voor de Bloomberg-krant deelde tijdens een interview gewijd aan 20 jaar Xbox. Helaas was zijn interview verwijderd vóór publicatie, waardoor Itagaki werd gedwongen haar op een bepaalde manier vrij te laten officieus.

In dit fragment kondigt Itagaki aan dat de nieuwe Itagaki Games Studio staat open voor één samenwerking met Microsoft en het Xbox-platform. Maar zal het echt gebeuren? Wie weet.

Voor degenen die niet bekend zijn met de figuur van Tomonobu Itagaki: de ontwerper ging naar binnen Tecmo in 1994 als programmeur. In 1996 begon hij met de serie vechtspellen van Dead or Alive, die hij regisseerde tot het vierde hoofdstuk in 2005. Nel 2008, een paar maanden voor de release van de remake van Ninja Gaiden, Itagaki verliet het Japanse softwarehuis, na enige meningsverschillen met de toenmalige president van Tecmo. Zijn laatste werk is Devil's Third, actietitel uitgebracht op Nintendo Wii U in 2015 onder de studio Walhalla Games Studio.