Stel je voor dat je een mysterieuze brief ontvangt, die je zal leiden tot een reeks avonturen in een nog onontgonnen wereld. Een wereld waarin tegenspoed, momenten van onzekerheid en verrassende emoties zullen zijn, omdat de reis waarvoor u wordt uitgenodigd, u niet naar de plaatsen brengt die u verwacht aan te komen.

Dus het gaat open DROMERS, de nieuwe videogame van PlaySys, een 3D-begeleide open wereldavontuur met een veelzijdige gameplay dat het strekt zich uit over verschillende territoria en biedt talloze ontmoetingen met personages, puzzels en verschillende subgames. De eerste consolegame van de Milanese studio, DREAMERS, belooft spelers emotioneel te vervoeren naar een fantastische en goed afgewerkte wereld in alle opzichten.

Een groot deel van het spel speelt zich af in enkele speler maar er zal zijn mogelijkheid om meerdere karakters te gebruiken coöperatief in specifieke omgevingen. Ze zullen aanwezig zijn omgevingspuzzels en allerlei soorten uitdagingen, voertuigen om te besturen en te upgraden in een mobiele game-stijl, evenals een uitgebreide kaart om te ontdekken, items om te verzamelen en speurtochten om te voltooien.

Al deze elementen zijn zorgvuldig doordacht en tot in detail gedefinieerd, om het gamerpubliek een uniek product in zijn soort te geven, een spel binnen ieders bereik, zonder moeilijkheidsgraden en zonder game-over, dat emoties kan bieden aan een nostalgisch publiek. en tegelijkertijd een moderne ervaring bieden voor beginnende spelers.

Kenmerken:

  • Een heel ander verhaal. DREAMERS behandelt het thema reizen, dat in een metaforische sleutel een ontdekking wordt van het dagelijks leven waarmee we elke dag worden geconfronteerd als we opgroeien. De PlaySys-titel is daarom pwilde worden ervaren door alle spelers die het verhaal willen ontdekken en zich door de hand willen laten leiden door een verhaal dat zich langzaam laat onthullen. De bedoeling van DREAMERS is ook om een ​​draai te geven aan de klassieke grafische avonturen, door enkele elementen van vervuiling te introduceren die kenmerkend zijn voor andere genres, waarin de speler een ervaring van enkele uren zal beleven met verschillende gameplay in een vrij verkenbare wereld.

  • Kunst versus gevoel. De volledige titel is ontwikkeld in 3D-graphics met een heel bijzondere keuze qua kleuren en, technisch gezien, het gebruik van grafische elementen. Een duidelijk doordachte keuze, compleet met ontwikkeltools die speciaal door PlaySys zijn gemaakt en die ook in het verhalende deel feedback zullen krijgen. De game laat je zienn niet-fotorealistische afbeeldingen en functies hoekig, opzettelijk low-poly, om een ​​onbalans te creëren tussen het verhaal en de visuele stijl gedefinieerd door levendige en geruststellende kleuren, in schril contrast met de aanwezigheid van de diepe thema's die worden aangepakt.

  • Reis door werelden en sensaties. Het spel behandelt belangrijke kwesties van het dagelijkse leven van het individu, zoals het gezin, de bureaucratie en de teleurstellingen die er soms op volgen. Een belangrijk punt van de PlaySys-titel is ook het gebrek aan egocentrisme bij het vertellen van verhalen. Niet alle NPC's zijn even functioneel als in andere games, maar velen nemen actief deel aan de community door hun eigen personage mee te nemen. Niet alle karaktersal, in feite, ze worden geroepen om de hoofdrolspelers erbij te betrekken die zich vaak gemarginaliseerd of soms vervreemd voelen van de virtuele samenleving van DREAMERS. Om al deze low-poly NPC's tot leven te brengen en hun verhaalcontrast te vergroten, heeft PlaySys geïnvesteerd in het creëren van een motion capture-theater in hun kantoren.

  • Wereld binnen handbereik van uw code. Een ander kenmerk dat het creatieproces veelzijdig maakt, is het gebruik van zijn eigen ontwikkelingstoolkit voor videogames en interactieve applicaties - de "PlaySys Interaction Framework ". Alleen met een reeks tools die werden gecreëerd tijdens de 13 jaar aanwezigheid op de internationale markt, kon het PlaySys-team het werk van start gaan bij het creëren van zo'n ambitieuze titel en zichzelf lanceren in een productie van meer dan twee jaar werk.

    De release van de game staat gepland voor de tweede helft van 2021 voor PlayStation en voor andere consoles. Verdere details over de spelplatforms zullen later worden gecommuniceerd.