De ontwikkelaars van STALKER 2 gaven commentaar op de in-engine trailer die enkele weken geleden werd uitgebracht, en voegden een aantal echt interessante details toe die het idee zouden kunnen geven van wat een andere cult van het genre zou kunnen worden.

De eerste overweging, eigenlijk voor de hand liggend gezien de titel van de video, is de naam van de hoofdrolspeler van de titel: Skif. In de trailer is ons virtuele alter ego van plan de kamers te bezoeken van de overblijfselen van een school in een perifeer gebied van de stad Pripyat. In het laatste deel van de video is het mogelijk een soort storm op te merken; wel dat het is geen gescripte gebeurtenis. Tijdens het hele avontuur dat in STALKER 2 wordt voorgesteld, zal de speler te maken krijgen met een storm van radioactieve emissies. Dit evenement is cyclisch en naadloos.

Bij de eerste tekenen van de komst van de emissies, zal het daarom nodig zijn om beschutting te zoeken voor de arme Skif, aangezien deze storm uiteraard dodelijk dreigt te worden voor het personage onder de controle van de speler.