En hier is een nieuwtje dat we niet vaak horen in het gaminglandschap: de ontwikkelaars van YIIK: een postmoderne RPG hebben onlangs een nieuwe update uitgebracht die de verboden droom van elke speler kan laten uitkomen: hou de mond van de hoofdpersoon.

De nieuwe update voegt een nieuw item toe aan de spelopties die zijn toegewijd aan de dialogen die tijdens het hoofdavontuur aanwezig zijn. Afhankelijk van de keuze van de speler, de hoofdpersoon Alex zal non-stop kunnen praten (zoals in het originele spel), een verminderde dialoog hebben of zwijg. De redenen hiervoor enkelvoud optie: teruggaan naar 2019, het jaar waarin de game werd uitgebracht, YIIK en het team van Ackk Games zijn het onderwerp geweest van verschillende kritiek na de lancering voor het schrijven van het personage van Alex, beschouwd als een ongevoelig personage met overdreven uitgebreide dialogen.

Wat volgens de auteur Andrew Allanson het was een opzettelijke ontwerpkeuze die een bleek te zijn deal breaker voor veel gebruikers die geïnteresseerd zijn in het spel, waardoor de ontwikkelaars deze nieuwe bib-patch hebben uitgebracht. Maar daar stopt het niet! De update voegt inderdaad toe een nieuwe baas en een herziening van het vechtsysteem van de titel, ter voorbereiding op de toekomstige update 1.5 waarin de laatste derde van gioco.

De update is momenteel uitgebracht op Stoom, Itch.io e GOG, maar zal deze toevoeging voldoende zijn om de harten van de tegenstanders van het spel te breken?