Cyberpunk 2077 CDPR"Onze toewijding". CDProjekt RED besluit zich openlijk bloot te stellen en, via de stem van de medeoprichter Marcin Iwinski, illustreert de roadmap waarmee het Poolse softwarehuis wil ondersteunen Cyberpunk 2077 in de komende maanden, en ook wat opheldering geven over hun standpunt over de problemen die naar voren kwamen met de versies voor ouderwetse consoles.

De video ging vergezeld van enkele veelgestelde vragen, die op de pagina kunnen worden bereikt "Onze toewijding - onze inzet" van de officiële website van het spel.

In de belangrijkste delen van een lange reeks verduidelijkingen, CDProjekt RED legde uit dat, ondanks de hardwarekloof tussen pc en oude genconsoles, het merkte dat het enkele van de problemen onderschatte (vooral de overdrachtssnelheden van oude harde schijven) die zich vervolgens manifesteerden tijdens het werken aan de PS4- en Xbox One-versies. De game werd nog getest op deze platforms, waar tot de laatste dagen aan gewerkt is, maar de meeste problemen waarmee de spelers werden geconfronteerd, waren niet echt opgetreden tijdens de testfasen en het softwarehuis was ervan overtuigd dat het met de grote lanceringspatch een afgewerkt product zou kunnen opleveren.

CDPR verklaart dat het nog steeds werkt aan de volgende twee grote updates 1.1 en 1.2, die nu aanstaande zijn, en dat de updates constant zullen aankomen, evenals de bugfixes, veelbelovende intense ondersteuning voor Cyberpunk 2077 in de komende maanden, op een vergelijkbare manier als wat er gebeurde ten tijde van de publicatie van The Witcher 3.

De belangrijkste focus van het team is daarom om de huidige te "repareren" basisspel, daarom is de prioriteit op dit moment het oplossen van de belangrijkste problemen die naar voren zijn gekomen, vooral de gevallen van spelcrashes. Hierdoor, terwijl de reeds geplande DLC's ongewijzigd blijven, zullen ze pas op Cyberpunk 2077 aankomen na de implementatie van de verbeteringen en bugfixes die in de komende maanden worden verwacht.

Tenslotte de next-gen-versies zullen ook als officieel uitgesteld worden beschouwd voor Xbox Series X | S en Playstation 5, waarvan de release is gepositioneerd door CDPR "In de tweede helft van 2021".