Subito dopo Nvidia, Ook AMD hield het gebruikelijke jaarlijkse keynote op CES 2021. Een keynote gepresenteerd door de gebruikelijke CEO van het bedrijf Lisa Su en dat het volledig gericht was op de nieuwe processors die naar de wereld van laptops en werkstations komen.

De eerste nieuwigheid betreft de ultrabook-processors, met de presentatie van de Ryzen 5000 mobiel, een CPU-lijn onderverdeeld in H-serie e U-serie.

Tijdens de presentatie is aandacht besteed aan de modellen top van het bereik van beide series. Als met Ryzen 5700U we worden geconfronteerd met een CPU van 8 aders en 16 draden, met een boostbare frequentie tot 4.4 GHz; Ryzen 5900HX is een machtsmonster gewijd aan gaming met 8 kern, 16 thread, 20 MB van Cache L2 + L3 voor een frequentie die kan worden bereikt 4.6 GHz.

Aan verrassingen geen gebrek voor fans van werkstationdatacenter e supercomputer. Voor hen heeft AMD een voorproefje gegeven van zijn nieuwe CPU Epyc Milaan. Het is nog niet duidelijk wat de releasedatum of de technische specificaties zijn, maar Lisa Su heeft bevestigd dat deze nieuwe CPU het zal de concurrentie met 68% overtreffen.

Het evenement werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van Lucasfilm, Mercedes-AMG Petronas Formule XNUMX-team e Lenovo, allemaal geweldige partners van AMD, precies in de sectoren die profiteren van deze krachtige CPU's.