Nvidia heeft zojuist zijn digitale presentatie voor CES 2021 (Consumer Electronic Show) afgerond en tijdens deze presentatie wilde hij de nieuwe GPU onthullen die zal worden toegevoegd aan de Serie 3000 met architectuur Ampère: RTX 3060.

Het is duidelijk dat we het hebben over een goedkope GPU vergeleken met de standaard die door Nvidia is vastgesteld met zijn nieuwste modellen, maar dat is nog steeds in staat om games als WatchDogs: Legion en Shadow of the Tomb Raider in detail uit te voeren alti, met een stabiele framesnelheid en met RTX actief.

Wat betreft technische specificaties: de RTX 3060 is uitgerust met 13 Shader-TFlops, 25 RT-TFlops e 101 Tensor-TFlops opgedragen aan DLSS e 12 GB GDDR6 Ram. De prijs? 329 dollar voor de referentiekaart, met verschillende fabrikanten die klaar staan ​​om hun aangepaste versies hierna uit te brengen Februari 2021. Natuurlijk, zolang de gebruikers erin slagen om ze te kopen!

Ten slotte kondigde Nvidia de komst van nieuwe aan laptops uitgerust met GPU's Nvidia RTX Max-Q, in staat om prestaties te bereiken veel beter dan de modellen vorig.