RoestHet zijn gouden dagen voor Roest. Het voortbestaan ​​van Facepunch Studios hij lijkt per ongeluk letterlijk een elixer van de eeuwige jeugd te hebben gedronken en werd plotseling naar de top van de golf gekatapulteerd.

Het begon allemaal met een server die oorspronkelijk was ontworpen om streamers en makers van inhoud te huisvesten, een zet van de groep Offline tv met promotionele bedoelingen, maar dat een exponentieel groter effect heeft verkregen dan verwacht: veel hoog gevolgde streamers zijn begonnen Rust in de inhoud van hun kanaal op te nemen en de rest is vanzelf gekomen, met honderdduizenden spelers die de afgelopen dagen op het spel zijn beland en hebben de live shows die eraan zijn gewijd bevolkt. De piek bereikt op Twitch is 1.3 miljoen gelijktijdige kijkers, bereikt een paar dagen geleden.

Simpel gezegd, de wereld lijkt Rust te hebben opgemerkt. De survivalgame is altijd al behoorlijk beroemd geweest onder fans van het genre, sinds de vroege stadia van vroege toegang in 2013, maar het is nog steeds een nichespel gebleven, zij het erg gevoed. De plotselinge transformatie naar een mainstream-titel bracht, naast een aanzienlijk inkomen voor Facepunch Studios, voor updates met betrekking tot de consoleversie.

Na één presentatie vond plaats tijdens Microsoft's X019, de Xbox One- en PS4-versie van Rust ontving onlangs ESRB-beoordeling (equivalent van de PEGI) en bereidt zich daarom voor om op de markt te komen: de releasedatum was aanvankelijk gepland voor eind 2020, maar Double Eleven (die de portering voor hun rekening neemt) heeft de lancering vervolgens uitgesteld tot 2021.

Er ontbreekt dus nog niet veel om de game ook in de consoleversie te bemachtigen en de hernieuwde jeugd van de titel zou kunnen leiden tot een versnelling in de maak, om ten volle te kunnen profiteren van wat het is letterlijk het moment van glorie van een product dat een paar jaar te laat onder de aandacht kwam.