Cyberpunk 2077 kent geen vrede! Sinds zijn komst is de laatste poging van CD Projekt Red is een van de populaire onderwerpen van de gamingwereld, tussen consoleversies werken niet, terugbetalingen en verhuizingen uit digitale winkels en zelfs de opening van verschillende collectieve acties door aandeelhouders. In zo een situatie, de Poolse regering heeft besloten het spel in te voeren ten gunste van Consumenten.

CD Projekt RED Cyberpunk 2077 Keanu ReevesHet nieuws kwam via de krant Dziennik Gazeta Prawna, waar de vertegenwoordiger van UOKiK - het Poolse bureau voor consumentenbescherming - de volgende verklaring aflegde over eerste fase van het onderzoek:

`` We zullen nagaan hoe de fabrikant werkt aan de moeilijkheden die verhinderen dat de game op verschillende consoles draait, maar ook hoe hij denkt te handelen in relatie tot de klachten en het publiek dat niet tevreden is met hun aankoop, gezien de onmogelijkheid om ten koste van alles op hun platform te spelen. dan eerder vermeld. "

Na deze eerste fase zal het bureau beslissen om het onderzoek al dan niet voort te zetten, dat - indien zij CDPR schuldig wordt bevonden aan misleidende reclame - zou het softwarehuis kunnen dwingen een boete te betalen gelijk aan 10% van zijn jaarinkomen.