De wereld van Tetris en "eSports rouwt in het algemeen om de dood van Jonas Neubauer, The 7 keer wereldkampioen van het historische puzzelspel, die op de leeftijd van 39 jaar na een plotselinge noodsituatie medisch, zoals beschreven in zijn Twitter-profiel:

Zoals eerder gezegd, Jonas Neubauer begon te concurreren in Klassiek Tetris Wereldkampioenschap sinds 2010 en tijdens zijn carrière wist hij keer op keer de titel van kampioen te veroveren tot zijn zevende overwinning in 2017.

Uit respect voor de kampioen heeft de vereniging Classic Tetris World Championship een campagne gelanceerd GoFundMe om de vrouw van de kampioen in de rouw te ondersteunen. We kunnen niets anders doen dan sluit u aan bij de hele gaming- en esports-wereld en bied onze condoleances aan aan alle mensen die dicht bij Neubauer staan.