Oorspronkelijk uitgebracht in 1996 su Kajuitboten Arcade e SNES, Street Fighter Alpha 2 wordt beschouwd als een van de meest populaire spellen in de vechtgameserie Capcom, waarbij veel van zijn personages die in dit hoofdstuk worden geïntroduceerd, in recentere hoofdstukken blijven verschijnen. Tussen deze, Shin Akuma bouwde een echte mythe om hem heen, zijnde een meer agressieve en gevaarlijke versie van de meester van Satsui geen Hado niet speelbaar zonder externe tools ... tot vandaag.

Wat je ziet is in feite de nieuwe officiële methode om deze nieuwe jager te ontgrendelen binnen de SNES-versie van het spel, zonder het gebruik van bepaalde externe cheats of trainers. De methode, per ongeluk ontdekt door de modder Gizaha bestaat uit:

  • Voltooi Arcade-modus met de best mogelijke score
  • Sla de hoogste score op als "KAJ"
  • Plaats een tweede controller en gebruik deze door de toetsen Omlaag, L, X, Y en START ingedrukt te houden terwijl de eerste speler door het spelmenu moet navigeren;
  • Zodra je het character selectie scherm bereikt, selecteer je Akuma terwijl je de START-knop ingedrukt houdt;
  • Als je deze stappen correct volgt, wordt Akuma's in-game dag paars en kun je deze sterkere versie ervan gebruiken.

Zoals de modder zelf al zei - hij was gewoon op zoek naar een manier om spelprestaties verbeteren - Shin Akuma kan ook worden gebruikt in Arcade-modus, maar als je eenmaal bij de laatste fase bent spelers kunnen grafische storingen tegenkomen.