In de afgelopen uren Mojang Studios e Microsoft hebben aangekondigd dat Minecraft Earth, de mobiele augmented reality-app, zal hierna officieel zijn deuren sluiten Juni 2021.

De titel die in 2019 werd uitgebracht, beloofde de golf van AR-games zoals Pokémon GO mee te nemen en het kubieke universum van Minecraft naar de echte wereld te transporteren. Minecraft Earth heeft echter nooit het succes gevonden waarop werd gehoopt, en deze motivatie, gecombineerd met het feit dat de wereldwijde pandemie van Covid-19 het praktisch onmogelijk heeft gemaakt om het belangrijkste kenmerk van de AR-titel (buitenverkenning en samenwerking met vrienden) te exploiteren, leidde Mojang tot de beslissing van permanent sluiten gameservices in juni.

Vanaf die datum is het niet langer mogelijk om de app uit de winkels te downloaden en worden spelersaccounts verwijderd, zelfs voor degenen die de app al op hun apparaat hebben staan. Gelukkig zullen degenen die microtransacties op de titel hebben uitgevoerd, hun robijnen in equivalenten zien veranderen Minecoins om aan Minecraft te besteden, en om een gratis exemplaar van Minecraft: Bedrock Edition.