Zoals we weten, Tencent is een bedrijf met veel aandacht voor gaming en met de geldkracht die nodig is om niet alleen in softwarehuizen te investeren (zoals is gebeurd met Platinum Games e wonderbaar), maar ook om de eigenaren te kopen, net zoals de afgelopen uren is gebeurd Leyou, het bedrijf uit Hong Kong dat eigenaar is van Digital Extremes, de ontwikkelaars van Warframe.

Tencent Warframe Digital Extreme LeyouHet nieuws kwam door een release van de ontwikkelaar, waarin hij de start van de samenwerking met de Chinese reus aankondigt. De onderhandeling eindigde in de nacht van 23 op 24 december voor een waarde van goed 1.5 miljard.

Deze verandering van eigenaar het heeft geen invloed op de creatieve ontwikkeling van het spel. De ontwikkelaar heeft inderdaad bevestigd dat de ontwikkeling gericht zal blijven op feedback van de gemeenschap. Bovendien zou de samenwerking met de Chinese reus de ontwikkeling van de Chinese tegenhanger van de titel, momenteel ver achter met updates in vergelijking met andere landen.