Iets minder dan drie maanden na de vierde verjaardag van de lancering van de Nintendo Switch op de markt, heeft Doug Bowser aangekondigd dat de kleine hybride console eindelijk de helft van zijn levenscyclus heeft bereikt.

Het lijkt er niet zo lang op, maar eigenlijk is er al vier jaar dienst geleverd door het vlaggenschip van Nintendo in kwestie. De president van de Amerikaanse divisie van het bedrijf zei hierover dat ze net in de tussenfase van de nuttige levensduur van Nintendo Switch zijn beland.

“CWe zullen blijven vertrouwen op de game-ervaring die aan gebruikers wordt geboden, zelfs als we ingaan op het vijfde jaar van Nintendo Switch. En zoals de heer Furukawa zei, we denken dat we pas halverwege de levenscyclus van dit platform zijn."

Dat twee cijfers van de belangrijkste cijfers van het bedrijf alleen maar kunnen uitgaan van de resterende levensduur van hun product, lijkt vreemd. We zijn daarom van mening dat ze de situatie hoogstwaarschijnlijk heel duidelijk hebben en dat de zojuist gerapporteerde uitspraken een direct gevolg kunnen zijn.