In de afgelopen uren a lekken van documenten gekoppeld aan Nintendo zou nieuwe achtergrondverhalen hebben voortgebracht niet alleen op hun hardware- en softwareontwikkeling, maar ook over hoe het Kyoto-bedrijf het probleem van hacking en piraterij aanpakken. Maar laten we stap voor stap beginnen.

Vanavond rond 01:40 de Italiaanse leaker Verduistering - naam die al bekend is bij fans van de Pokémon-wereld na de verschillende lekken van de prototypes van de gouden en zilveren versies van de Game Freak-titel - zou in het bezit zijn gekomen van een archief met afbeeldingen gerelateerd aan Nintendo Switch-ontwikkelkit, naar hardware-ontwerp van Switch, 3DS en DS, zelfs bij sommige documenten die verband houden met Beheer van computerbeveiliging van consoles.

Deze documenten in het bijzonder - dateren al van ver terug 2012 - zou het een modder stalken van 3DS en de werkwijze van het juridische team (de zogenaamde "Nintento Ninjas"), compleet met een stroomschema met alle mogelijke en denkbare uitkomsten.

Als dit wordt bevestigd, zou het niet de eerste keer zijn dat een softwarebedrijf zijn toevlucht neemt tot dergelijke methoden om leakers of leden van de hackscene te straffen. We herinneren ons hoe de advocaten van Take-Two in 2019 bij een YouTuber kwamen opdagen om lekken te melden Borderlands 3.

Maar terug naar Nintendo, de rest van de lekken zijn gericht op het hardwaregedeelte van hun consoles, via verschillende foto's van consoleprototypes, gyroscopen en cartridges. Met name lijkt het erop dat Nintendo Switch zijn eerste stappen al in een ver verleden heeft gezet 2013, lang voor de aankondiging van het "NX" -project.

Zoals altijd, als het gaat om lekken zoals deze, we nodigen je uit om alles te nemen met de nodige tang, hoewel de bron van deze afbeeldingen vrij betrouwbaar is. We kunnen het niet helpen, maar ze rapporteren en u op de hoogte houden van de ontwikkelingen in de komende uren.