Cyberpunk 2077Thuis wordt verder gewerkt aan Cyberpunk 2077 CDProjekt ROOD. Zoals verwacht wordt het grootste deel van het "schoonmaakwerk" gedaan op de consoles van de oudere generatie, degenen die ongetwijfeld het meest hebben geleden onder prestatiedalingen tijdens de eerste paar dagen na de release.

Patch 1.0.5 lijkt een aantal behoorlijk significante verbeteringen te hebben aangebracht, vooral voor de laatste, met een meer acceptabele en over het algemeen stabielere framesnelheid. De vergelijkende prestatieanalyse werd in detail uitgevoerd door Spaans YouTube-kanaal "El Analista de Bits" die de resultaten benadrukte die zijn behaald met de nieuwste hotfix die is uitgebracht.

Voor Xbox-consoles, het belangrijkste voorbeeld van de geboekte vooruitgang is die van de eerste levenspadscène uit Nomad: op One X liep de eerste achtervolging met slechts 15 fps, die na de patch vrijwel stabiel werd met 30 fps. De One S-versie is ook veel beter, die in dezelfde scène moeite had om 11 fps te behouden en nu constant op 21/22 fps blijft. Zeker geen lust voor het oog, maar in ieder geval speelbaar. Naast de prestaties zijn er ook algemene verbeteringen op het gebied van grafische kwaliteit, met de One S-versie van Cyberpunk 2077 die dynamisch tussen 720p en 900p draait, terwijl de One X tussen 1224p en 1368p draait.

Voor de PS4-versie van Cyberpunk 2077, zijn er ook hier vorderingen vanuit grafisch oogpunt, hoewel de prestatieverbeteringen die al op Xbox One zijn aangekomen nog niet zijn bereikt.

CDProjekt RED blijft daarom hard werken aan zijn nieuwste werk om ten minste speelbare versies te bieden aan eigenaren van een oude-gen-kopie van het spel. De titel was er al verwijderd uit de Playstation Store, Terwijl op die Xbox is het nog steeds betaalbaar, hoewel Microsoft al een volledige terugbetaling heeft gegarandeerd aan alle ontevreden gebruikers en waarschuwt, rechtstreeks in de winkel, voor problemen met de game op Xbox One.