Bridgerton is de nieuwe serie van Shonda Rhimes, exclusief gemaakt voor Netflix, die op eerste kerstdag naar onze schermen komt. Het is de eerste van de gezamenlijke titels tussen de populaire producer en het streamingplatform: voorop lopen is een grote verantwoordelijkheid voor zo'n product, zeker in een periode waarin we allemaal weinig sociaal leven hebben en veel vrije tijd om tv-series te bekritiseren. . Het moet gezegd worden dat de auteurs hebben besloten om op safe te spelen door ervoor te kiezen de populaire boekenreeks van Julia Quinn, waarvan miljoenen exemplaren zijn verkocht, aan te passen. Soort van Roddelster uit de tijd van het Engelse regentschap, vol romantiek, negentiende-eeuwse overtreding, prachtige kleren en mooie acteurs, absurd mooi. We zijn allemaal in staat om een ​​leuk product te maken, toch? Kan zijn. Hij was ook bij het project betrokken Chris van Dusen, misschien herinner je je hem nog uit Grey's Anatomy and Scandal (en ja, ik hoop dat je dit leest met de stem van Troy McClure uit The Simpsons).

Bridgerton

Het verhaal is afkomstig uit het eerste boek van Quinn, The Duke and I, dat ik besloot te kopen en te lezen om de televisieaanpassing met kennis van zaken te beoordelen. En omdat ik een dwangmatige koper van romans ben. En ook omdat ik betoverd was door de sfeer van de serie, die meestal verslavend werkt: het is het soort lichte maar fijne entertainment dat binge-watching mogelijk maakt. Alles draait om de productieve familie Bridgerton, bestaande uit een weduwe en haar (nou ja) acht kinderen. Er zijn er zoveel dat ze, om ze te onthouden, ervoor hebben gekozen ze namen in alfabetische volgorde te geven, wat in feite ook handig is voor de kijker om ze te onderscheiden. Ik realiseerde me pas na twee afleveringen dat ik de twee oudere broers bleef verwarren. 

De hoofdpersoon is Daphne Bridgerton (Phoebe-dynevor), de oudste van de dochters en dus de eerste van huwbare leeftijd. Het sociale seizoen van die tijd is een extreme strijd om het beste feest te pakken, in staat om de vrouw financieel te ondersteunen en misschien persino aangenaam als mens. Het is daarom een ​​opeenvolging van dansen en feesten waarin jonge vrouwen zich bedekken met zijde en veters en zich vermaken, in hemelsnaam alleen door te praten, met nobele vrijers die ermee instemden hen het hof te maken. Haar liefdesbelang is de hertog van Hastings, Simon basset (Regé-Jean Pagina) die absoluut, totaal, definitief, gewoon niet willen trouwen, maar nog steeds te maken hebben met de wereldse gebeurtenissen van die tijd. Omdat hij ze niet kan vermijden, gezien zijn nobele rang die hem in staat stelt te leven zoals hij wil, kunnen we het niet weten, maar het bezoeken van de omgeving brengt hem dichter bij de mooie Daphne.

Bridgerton

Het is de klassieke veronderstelling van romantische romantiek, die misschien zelfs intrigerend is voor de kijker. Het probleem is dat ik vind dat de chemie tussen de twee gelijk is aan die tussen twee stenen: het is niet genoeg om liefdesscènes tussen twee aantrekkelijke acteurs te schrijven om de seksuele spanning te creëren op het scherm, en tussen hen in miste ik bijna volledig, evenals het gevoel. Phoebe Dynevor is een mooie en nobele actrice, maar ik vond haar liefdeszuchten echt vervelend. Ze deden me denken aan Bella Swan uit Twilight, die iets zegt. Regé-Jean Page verdedigt zich beter en weet de toeschouwer in ieder geval met koude ogen te slaan, die goed bij het personage passen. Bovendien, ondanks het feit dat de actrice in werkelijkheid behoorlijk oud is en in ieder geval op het moment dat de meisjes vroeg trouwden, stoorde het schijnbare leeftijdsverschil tussen de twee me een beetje in de meest extreme scènes.

Bridgerton

Gelukkig biedt Bridgerton niet alleen het idyllische stel: het was een geweldig idee om het koorverhaal meer karakteristiek te maken voor de andere personages. Dat wil zeggen, de broers van Daphne Anthony (Jonathan Bailey), Benedict (Luke thompson) En Colin (luke newton) een veel interessanter leven leiden. Mannen zijn, en rijk zijn, geeft hen veel meer vrijheid en door hen te volgen in hun avonturen, kunnen we het andere, veel talrijkere deel van de wereld observeren, dat bestaat uit feesten, clandestiene relaties en het dagelijkse leven van de minder welvarende bevolking. Andere jonge edelen zijn ook meer intrigerend, zoals Eloise Bridgerton (Claudia jessie) En Penelope Featherington (Nicholas Coughlan). De twee hebben meer te vertellen dan alle andere personages bij elkaar en ik hoop dat ze in een mogelijk tweede seizoen meer ruimte krijgen.

Bridgertons sterke punt is Dame fluitte naar beneden, een mysterieuze figuur die kranten publiceert waarin hij roddels en boosaardigheid over adellijke families verspreidt en de kaarten van de gebeurtenissen schudt. Hoewel ze zich soms te veel gedraagt ​​als deus ex machina en meer macht krijgt om de acties van personages te beïnvloeden dan het gezonde verstand zou suggereren, is de Gossip Girl uit de 800e eeuw geestig en grappig. Proberen te raden wie het is, is een van de beste entertainment in de serie. Bovendien wordt ze ingesproken door Julie Andrews, die altijd een plezier is om te horen.

De omtrek van alles is een prachtige scenografie verrijkt met werkelijk prachtige kostuums: Bridgerton is een lust voor het oog. Er was zeker een grote investering in zowel toewijding als budget om een ​​visueel aantrekkelijke serie te creëren die (min of meer) getrouw de kleding en kapsels van die tijd herschepte. De herenhuizen en tuinen die werden gebruikt om de scènes te fotograferen, zijn ook opmerkelijk. De muziek, hoewel aangenaam, bleef niet teveel op mij onder de indruk. Maar een wals is altijd een wals, heeft een impliciete schoonheid.

Bridgerton

De aanraking van Shonda Rhimes is merkbaar, zelfs in de opname van verschillende zwarte acteurs in de cast. Ik zou het niet eens nodig vinden om er in het artikel over te praten, aangezien ik liever het acteerwerk beoordeel dan vergelijkbare details, maar ik weet zeker dat het een kruipruimte zal creëren bij degenen die het niet "historisch correct" achten. Maar Bridgerton blijft een sprookje uit een romantische roman, dus historische nauwkeurigheid interesseert me weinig of niets. Deze paar regels zijn de meeste die ik aan het onderwerp wil wijden. Kom eroverheen.

Bridgerton is uiteindelijk een prettige serie, met potentieel voor opeenvolgende seizoenen die de levens van andere personages verkennen. Tenzij Netflix besluit om met het hakmes te gaan, zoals het deed met nog betere producten. De serie heeft gebreken, waaronder een zekere herhaling van onderwerpen en dialogen in de centrale afleveringen, maar over het algemeen vloeit het goed en is alles in één adem te zien. Ik vind het een project dat de moeite waard is om te volgen, al was het maar vanwege de eye candy die het biedt. Wat in deze deprimerende periode geen pijn doet.