Na de schoonheid van acht jaar sinds het laatste hoofdstuk dat op Xbox 360 werd uitgebracht, kondigt Microsoft het einde aan van de ondersteuning van online services voor de titels van de Halo-serie die beschikbaar waren op het voormalige vlaggenschip.

Het aftellen begint: van December 18 2021 Het zal niet langer mogelijk zijn om te profiteren van de online multiplayer-functies van de Halo-games die beschikbaar zijn op de bovengenoemde console. Om te worden opgeslagen, zullen er uiteraard aangepaste games en lokale multiplayer zijn. Deze ondersteuningstermijn is uiteraard van toepassing, zelfs als de games in kwestie zouden worden gebruikt in de rectrocompatibiliteitsmodus op recentere hardware.

Kortom, er komt binnenkort een einde aan een tijdperk. Xbox 360 en Halo waren destijds synoniem voor online gamen.