In een volledig bevroren pc-hardwaremarkt, met nieuwe releases die onmiddellijk worden bestormd bots gerund door speculanten, worden veel gamers daartoe gedwongen breng wat offers en om te overwegen om te kopen grafische kaarten en lagere CPU. In het geval van Nvidia en de vorige generatie van RTX, kan het onderzoek blijken onmogelijk.

Volgens de jongens van de Russische site Overclockers.ru, Zou Nvidia hebben "Volledig stopgezet" de productie van platen zoals RTX 2060 e 2060 Super, met de resterende eenheden al verkocht en verzonden naar hun respectieve groene teampartners.

Een strategische zet om van de oude hardware af te komen en zich te concentreren op de productie van de 3000-serie, die onder zijn nieuwkomers ook de RTX 3060 Ti? We weten het niet. Eén ding is zeker: op sites als Newegg of eBay zijn de resterende eenheden al in prijs gestegen en bereiken ze 1000 dollar. Gekke dingen!