Met een verrassende zet Electronic Arts heeft Codemaster overgenomen, Engels softwarehuis achter Drift en de Formule 1. Het bedrijf stond ook in het vizier van Take-Two, wiens aanbod echter onvoldoende bleek.

Het bod van EA bedraagt ongeveer 1,2 miljard dollar, exorbitant cijfer maar vooral hoger dan dat aangeboden door Take-Two van ongeveer 300 miljoen dollar. Het nieuws lekte zondag al uit, voordat EA's bevestiging vanmorgen kwam.

Take-Two was in gesprek met Codemasters sinds een maand en de onderhandelingen leken voorbestemd om door te gaan. Alleen EA's last-minute deelname heeft de deal verpest.

De raad van bestuur van Codemasters zegt blij te zijn met de deal en optimistisch over de impact die EA zal hebben bij het ontwikkelen van hun games. Aan de andere kant Electronic Arts heeft een operatie voltooid die het terug naar het centrum van de videogamemarkt voor autoraces zou kunnen brengen.