De lancering van Cyberpunk 2077, de nieuwste titel ontwikkeld door het Poolse huis CD Projekt Red, het was niet de beste. Het tellen van de verschillende bugs die spelers tegenkomen en weinig optimalisatie op consoles van de oude generatielijken aandeelhouders niet tevreden met de aandelen die op de beurs komen 11,46% (voorlopig) en de bovenste verdiepingen van het bedrijf tot aangifte dwingen mea culpa voor de mislukking, ondanks de 8 miljoen pre-order.

CD Projekt RED Cyberpunk 2077 Keanu ReevesVolgens wat is geschreven door Adam Badowski in een e-mail verzonden naar het ontwikkelingsteam en verzonden naar Bloomberg, zou het management hebben "Onderschat de moeilijkheden bij het realiseren van het project, ondanks de inspanningen van het team om een ​​ambitieuze en speciale game uit te brengen."

Om deze reden kondigde Badowski dat aan zal zijn beleid met betrekking tot i bonus, voorheen gekoppeld aan het gemiddelde van de cijfers van de verschillende recensioni op metacritic en die 90/100 zagen als minimum doel. Met het nieuwe beleid alle medewerkers genieten van de bonus ondanks het uitstel van de titel en de wisselende recensies.

Altijd binnen de e-mail, de structuur van deze bonussen toegepast tijdens game-ontwikkeling: elke maand gaven teamleiders een token speciaal aan verdienstelijke werknemers, waardoor praktijken zoals knarsen.