Eens per jaar komt er een moment dat de Amerikaanse regering het risico loopt te sluiten. Het is de tijd dat de Congres hij merkt dat hij het uitgavenplafond van de staat moet verhogen, zodat hij overheidspersoneel kan blijven betalen.

De twee kamers van het Amerikaanse parlement vinden dan hun weg i Moet rekeningen doorgeven, wetten die moeten worden aangenomen, anders stopt de staat met werken. De politieke strijd rond de teksten van deze wetten is altijd erg bitter, en deze keer raakt het ook betrokken il copyright op internet. 

Met een procedure die bekend is bij degenen die de Italiaanse politiek volgen, in feite de republikeinse senator  Thom Tillis hij hechtte aan deze wet een persoonlijke strijd die waarschijnlijk, als hij als een wet op zichzelf zou worden gepresenteerd, nooit het licht zou zien.

De wet is simpel: om straffen voor te verhogen auteursrechtinbreuk op internet waardoor het misdrijf van civiel, dus hoogstens bestraft met een boete, naar strafrechtelijk wordt gebracht. De wet besteedt bijzondere aandacht aan live video-inhoud, streams, die onlangs in de storm terechtkwamen vanwege DMCA-overtredingen.

Zo'n wet zou niet alleen een ramp zijn voor YouTube, maar vooral voor Twitch waarvan het bijna alle uitzendingen zijn in strijd met de DMCA. In feite konden videogames alleen onder licentie voor een publiek worden uitgezonden voor commerciële doeleinden.

Niemand klaagt er momenteel alleen maar over het rendement op reclame dat de softwarehuizen krijgen, is groter dan de economische schade die ze lijden. Maar als inbreuk op het auteursrecht een strafbaar feit wordt, kunnen er veel dingen veranderen.

Deze wet komt tot stand in de context van een ander zeer bekritiseerd pakket regels, de CASE-handeling. Deze wet zou een soort speciale rechtbank instellen om auteursrechtkwesties te beslechten. Veel Amerikaanse verenigingen hebben al geprotesteerd tegen dit pakket, dat echter de steun krijgt van grote multinationals die betrokken zijn bij de distributie van films en muziek.

Hoewel het lijkt alsof Amerikaanse wetten ons niet raken, is de realiteit ingewikkelder dan dat. Om te beginnen zijn alle grote sites voor het streamen van videogames Amerikaans, en dus kunnen ze zeer harde klappen krijgen van deze wet. Tweede de VS geeft vaak les betreffende copyrightwetten, en de rest van de wereld kopieert of past de Amerikaanse wetten aan.

De wet is nog niet aangenomen. We kunnen alleen maar hopen dat de protesten van de verenigingen de maatregel stoppen voordat de begrotingswet het licht ziet.