De Monster Hunter-film duurde slechts één dag in Chinese bioscopen vanwege talrijke controverses die verband hielden met een grap die als racistisch werd beschouwd.

Na slechts één dag in theaters, de verfilming van de beroemde sage Capcom het werd verwijderd uit Chinese bioscopen. Zoals ook gemeld door de analist Daniel Ahmad op Twitter zou een woordspeling in een dialoog de toeschouwers woedend hebben gemaakt: wat voor soort knieën zijn dit? " "Chi-knieën".

Het woordspel tussen 'knieën' (knieën) en 'chinees' (Chinees) werd helemaal niet gewaardeerd, zo erg zelfs dat de film uit de bioscopen werd gehaald en sommige gebruikers met negatieve recensies werden bestookt Monster Hunter World op pc.

Kortom, de film lijkt het niet gemakkelijk te hebben, zowel vanwege de bijzonder ongelukkige releaseperiode als vanwege dit culturele ongeluk. Overdreven of legitieme reactie?