Begin november werden we allemaal op de een of andere manier beïnvloed door het nieuws over de Amerikaanse verkiezingen. Het was vrijwel onmogelijk om niets te horen over de nederlaag van Trump in die dagen ook vanwege zijn weigering om het te aanvaarden.

Maar de verkiezingen in de VS zijn nog niet voorbij. En ik verwijs niet naar de oorzaken van de president om de presidentiële resultaten teniet te doen, die zijn zinloos. Er zijn nog echte verkiezingen die het lot van Biden's eerste twee jaar van presidentschap zouden kunnen bepalen.

De Senaat van Verenigde Staten

De Amerikaanse Senaat staat op het spel. Twee zetels scheiden de democraten van de meerderheid en die van henzelf bij de tweede verkiezingsronde in Georgië liggen twee zetels voor het grijpen, dat op 5 januari wordt gehouden.

Het hebben van een meerderheid in de Senaat, samen met die van de kamer die al door de Democraten is gewonnen, betekent veel voor een president. Het betekent dat u gemakkelijker hervormingen kunt doorvoeren, uw loyalisten op leidinggevende posities kunt benoemen en, pragmatischer, niet bang hoeft te zijn voor afzetting.

Maar in deze race beginnen de Democraten in het nadeel. In de eerste ronde haalden beide blauwe kandidaten minder stemmen dan hun Republikeinse uitdagers, en in deze maanden voor de stemming moeten ze hun achterstand inhalen. Dit is waar Destiny binnenkomt.

Destiny Initiative

Steven Kenneth Bonnell II, beter bekend als Lot, is een vrij bekende Amerikaanse streamer, actief op Trekken en YouTube. Hij zit sinds 2011 in de streamingwereld, toen hij wedstrijden uitzond van Starcraft II, spel waarvan hij een pro was.

Hij werd later beroemd om zijn eigen land debatten over onderwerpen variërend van politiek tot filosofie. De laatste jaren speelde het ook een belangrijke rol in deradicaliseren met zijn inhoud veel aanhangers van alt-right. Deze rol is ook erkend door sommige kranten, zoals Wired en de New York Times.

Deze keer praat Destiny echter niet alleen over de verkiezingen in Georgië. In een video op zijn YouTube-kanaal maakte hij dat bekend hij zal persoonlijk betrokken zijn bij campagnes voor democraten in Georgiëen vroeg de leden van zijn gemeenschap die in die staat wonen om te helpen.

Afgelopen weekend vloog Bonnell vanuit Californië, waar hij woont, naar Atlanta, de hoofdstad van Georgia, om zijn supporters te ontmoeten die wilden deelnemen aan het project. De reactie van zijn gemeenschap overtrof alle verwachtingenEn dit weekend operaties zullen beginnen echte propaganda in het voordeel van democratische kandidaten.

Of de Destiny-operatie een echte impact zal hebben, zullen we pas over een maand kunnen weten. Het succes van deelname dat dit initiatief sinds de eerste momenten heeft gevonden, is echter een indicatie van hoe zelfs een gemeenschap zoals die van gamers, gezien als verre van echt politiek engagement, met de juiste prikkels een actief onderdeel van het publieke debat kan worden.