Keiichiro Toyama, het brein achter de Silent Hill, Gravity Rush en Forbidden Siren saga's, verlaat Sony om zijn eigen studio op te zetten.

De Japanse auteur heeft besloten Sony te verlaten om zijn eigen onafhankelijke studio op te richten: Bokeh Game Studio. Kazunobu Sato en Junya Okura, die al jaren met Toyama werken, hebben zich ook bij hem gevoegd in dit nieuwe project en verlaten het Japanse bedrijf. Hier is de boodschap van Keiichiro Toyama over de affaire:

“Ik ben gescheiden van Sony nadat ik er lange tijd deel van had uitgemaakt, nu hebben we een nieuwe ontwikkelingsstudio opgericht. Terugkijkend is er eigenlijk niets veranderd sinds de eerste dag dat ik in deze branche kwam. Ik heb altijd al willen dat gamers kunnen genieten van games die zijn gemaakt op basis van originele ideeën en ten tweede heb ik altijd al plezier willen hebben bij het maken van deze games. Dit was het belangrijkste voor mij. Gelukkig was het voor mij en voor mijn studio mogelijk om veel games te ontwikkelen, maar de gamingmarkt is constant in beweging. Daarom voelde ik zelf de behoefte aan verandering, wat me toen leidde tot de beslissing om een ​​onafhankelijke ontwikkelaar te worden. "

Het eerste project van de pasgeboren Bokeh Game Studio (Boke komt van de Japanse term "Bo-ke", gebruikt om bewegingsonscherpte aan te duiden) wordt een actie-avontuur voor verschillende platforms, en de ontwikkeling kan ongeveer twee tot drie jaar duren.

Nu rijst de vraag: maar het ongrijpbare Silent Hill voor PS5?