AFG kondigt ook aanstaande vakantietoernooien aan voor wereldwijd ingezette servicemedewerkers

JOINT BASE SAN ANTONIO-LACKLAND, Texas - (BUSINESS WIRE) - Air Force Gaming (AFG) heeft vandaag aangekondigd dat de Amerikaanse luchtmacht en de Amerikaanse ruimtemacht zullen deelnemen aan de tweede jaarlijkse CODE Bowl van de Call of Duty Endowment op 11 december 2020 De CODE Bowl zet esports-teams van de Amerikaanse luchtmacht, ruimtevaart, leger, marine en mariniers op tegen hun tegenhangers in het Verenigd Koninkrijk: de Royal Navy, het leger, de mariniers en de luchtmacht, om geld in te zamelen en bekendheid te geven aan goede doelen van veteranen. De CODE Bowl zal de eerste trans-Atlantische militaire eSports-wedstrijd zijn waarin deze takken voorkomen.

De All Service CODE Bowl komt ten goede aan de Call of Duty Endowment, gemaakt om veteranen te helpen bij het vinden van kwalitatief hoogstaand werk na hun militaire dienst en om het bewustzijn te vergroten van de waarde die veteranen op de werkplek brengen. Honderd procent van het geld dat via CODE Bowl wordt opgehaald, gaat rechtstreeks naar deze inspanningen.

Air Force Gaming's CODE Bowl-uitzendinspanningen zullen worden gestationeerd vanuit de Air Force Academy in Colorado Springs, Colorado, met serviceleden die op afstand spelen en alle vestigingen samenwerken met top Call of Duty streamers om te concurreren. Elk team wordt gecoacht door een professionele esports-speler van de Call of Duty Liga. AFG-leden die deelnamen aan de CODE Bowl werden geselecteerd uit een open toernooicompetitie van meer dan 200 teams die speelden om de beste spelers van het Department of the Air Force te vinden.

Air Force Gaming, begonnen als een grassroots-inspanning door vrijwillige Airmen, is het officiële centrum van gaming en esports voor de hele Air Force en Space Force. Het programma, gehuisvest onder het Air Force Services Center en gericht op het verbeteren van de geestelijke gezondheid door het opbouwen van een gemeenschap door middel van videogames, telt momenteel meer dan 10,000 militairen op alle platforms in hun eerste seizoen van competitie.

"Air Force Gaming is er om de veerkracht te versterken en een gemeenschap van ondersteuning, mentaal welzijn en inclusie te bevorderen voor alle geïnteresseerde Air Force en Space Force-servicemedewerkers", aldus kapitein Oliver Parsons, oprichter van Air Force Gaming. “Deze vriendschappelijke wedstrijden zijn geweldig voor het moreel in alle branches en zijn een geweldige showcase voor het werk dat Air Force Gaming doet om een ​​levendige en positieve cultuur tot stand te brengen in het hele Department of the Air Force. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe de allereerste e-sports-teams van de Air Force en Space Force de concurrentie domineren! "

Bovendien heeft Air Force Gaming aangekondigd dat het in de maand december speciale toernooien zal organiseren voor serviceleden die worden ingezet. AFG hoopt een helder alternatief te bieden voor het missen van de vakantie met het gezin door vriendschappelijke wedstrijden te houden en de luchtmacht- en ruimtemachtgemeenschappen te verzamelen rond degenen die momenteel in het buitenland dienen.

“Het is altijd moeilijk om van huis te zijn, maar vooral tijdens de vakantie. We wilden een paar mogelijkheden creëren voor onze ingezette Airmen om met elkaar in contact te komen door hun gedeelde liefde voor videogames, ”aldus kolonel Marc Adair, directeur Operations, Air Force Services Center. "Vakantietoernooien voelden als een geweldige manier om deze mensen een thuisgevoel te geven. Deze stijl van veerkrachtbevorderende activiteit is precies waarom we Air Force Gaming aan boord hebben genomen, en ik ben heel blij dat we onze Airmen en Space Professionals die over de hele wereld zijn gestationeerd, een voorproefje van thuis kunnen geven. "

Ga voor meer informatie over Air Force Gaming naar airforcegaming.com.

OVER AIR FORCE GAMING

Air Force Gaming is een nieuw programma dat is opgericht om Airmen en Space Professionals digitaal met elkaar te verbinden via hun gedeelde liefde voor gamen. AFG, gehuisvest onder het Air Force Services Center, richt zich op het ondersteunen van de veerkracht en het behoud van het Department of the Air Force door het creëren van een wereldwijde esports-inspanning die Airmen and Space Professionals samenbrengt door middel van community-ervaringen en competitieve competities. Het programma van AFG wordt mogelijk gemaakt door Rally Cry, een bedrijf dat zich toelegt op het leveren van esports aan iedereen via recreatieve sportcompetities voor videogames.

Contacten

MEDIA CONTACT
Air Force Gaming en Air Force Services Center
Kapitein Oliver Parsons
contact@airforcegaming.com

Bron BEDRIJFSDRAAD