Het platform van exporttoernooien gewijd aan de wereld van vechten, Smash.gg, kondigde zijn totale acquisitie door Microsoft, aldus toetreden tot de divisie van Xbox intern bij het bedrijf Redmond.

Smash.gg Microsoft Fighting Super Smash Bros.

Geopend in 2015 gevestigd in San Franciscodraaide het platform aanvankelijk om de competitieve scene rond de Nintendo-serie van Super Smash Bros. gaat de afgelopen jaren zijn voorraad titels uitbreiden om toernooien te organiseren voor de belangrijkste titels in het vechtgenre. De overname komt voor enkelen als een verrassing. Het noodgeval Covid-19 heeft de economische ontwikkeling van het platform op de knieën gebracht en dit heeft verschillende geruchten over de uiteindelijke situatie doen ontstaan sluiting.

Al met al zou deze nieuwe onderneming onder het team van Phil Spencer het platform in leven kunnen houden en het wereldwijd verder kunnen uitbreiden. Maar worden er nog steeds Super Smash Bros-toernooien georganiseerd? Goede relaties kennen met Microsoft en Nintendo, dat zal er zeker zijn.