Zoals eerder dit jaar gemeld SEGA viert zijn 60-jarig jubileum sinds de oprichting door middel van verschillende initiatieven, zoals de release van verschillende gratis titels o de verkoop van de Game Gear Micro. En het is tijdens een online evenement gewijd aan de vieringen dat de Executive Manager Hiroyuki Miyazaki geopenbaard aan de wereld het prototype van de nieuwste draagbare console die door het bedrijf is uitgebracht in 1995: The SEGA Nomade.

Vergeleken met de definitieve versie van het product, dat een rechthoekig lichaam aannam en de kleuren weergalmde donkerzwart van de meeste thuisconsoles van SEGA, wordt het prototype genoemd Venus - blijkt een echte te zijn draagbare versie van de SEGA Genesis, met een meer afgerond ontwerp en kleuren die eraan herinneren de Japanse versie van de 32-bit van het Tokyo-huis.