Mojang kondigde de toevoeging aan van nieuwe moderatietools aan de Bedrock-versie van Minecraft. Met deze nieuwe opties kunt u permanent gebruikers uitsluiten die zich niet aan de gemeenschapsregels houden tijdens het gebruik van diensten zoals Realms of servers, of online communiceren via boeken of borden.

Singleplayerspelers worden niet onderworpen aan deze moderatie. De Java-versie, in tegenstelling tot dat Grondslag, zullen deze veranderingen niet ondergaan. Minecraft heeft altijd een optie gehad om spelers van servers te bannen, maar nu kan het ze volledig blokkeren om de game te gebruiken.

Op dit moment ziet het instrument er nog ruig uit. De enige optie voor moderators is permaban, dat zeer ernstig gedrag bestraft. Mojang zei ook dat hij bezig was met een tijdelijk banensysteem voor minder ernstige overtredingen. 

De te volgen regels zijn die van Minecraft-gemeenschap, waaronder voorbeelden van verboden gedrag. Aanzetten tot haat, expliciete inhoud, bedreigingen, doxxing, links naar schadelijke software, zich voordoen als ontwikkelaar, cheats en commerciële spam gebruiken. 

Er blijft twijfel bestaan ​​over hoeveel moderators bereid zullen zijn om zo'n tool te gebruiken in een game die beweert dat verboden permanent zijn, niet onderhandelbaar en onomkeerbaar.