Kort na de release van Red Dead Redemption 2, Rockstar ter beschikking gesteld Red Dead Online als het multiplayer-onderdeel van het spel. De modus biedt een heel andere ervaring dan die van de campagne, waardoor de speler zijn eigen pad als outlaw in het oude westen kan kiezen.

Verrassend genoeg heeft Rockstar aangekondigd dat Red Dead Online vanaf december beschikbaar zal zijn als een op zichzelf staande game. Bovendien wordt de titel de eerste maanden flink afgeprijsd. Vanaf XNUMX december daarom is het niet langer nodig om Red Dead Redemption 2 te kopen om online te spelen. 

De gereduceerde prijs zal ongeveer vijf dollar bedragen, en dan weer omhoog gaan voor de volle prijs net onder de twintig vanaf 15 februari 2021. Red Dead Online is beschikbaar in de PlayStation Store, Microsoft Store, Rockstar Games Launcher, Epic Games Store en Steam.

De lancering van Red Dead Online valt samen met die van de nieuwe uitbreiding van Red Dead Redemption 2, Bounty Hunter, die verschillende nieuwe functies aan het spel zal toevoegen.