Phil Spencer Xbox-serie X-serie S.In een lang interview toegestaan The Verge, Phil Spencer heeft wat achtergrondinformatie onthuld over de release van de Xbox Series X en Series S, evenals enkele strategieën die voor de toekomst zijn gepland.

De baas van de gaming-divisie van Microsoft onthulde dat de productie van de nieuwe consoles iets laat is begonnen, omdat het ervoor heeft gekozen te wachten op specifieke technologieën die door AMD zijn gemaakt voor hun chips.

“De productie begon in de nazomer. We liepen iets achter op de concurrentie omdat we wachtten op specifieke AMD-technologieën die op onze chip aanwezig zijn (de verwijzing zou naar RDNA2 kunnen zijn, red.). We liepen een beetje achter op Sony als het gaat om het produceren van de units. We begonnen in de nazomer. Wanneer u dit doet, moet u het vervolgens bij de juiste retailers en distributeurs afleveren. Er zit een tijdsverloop tussen het in productie nemen, het verlaten van de assemblagelijnen en het daadwerkelijk aankomen in de winkelrekken. We bouwen nu al een paar maanden op volle capaciteit. En we gaan door. Er komen steeds weer eenheden in de schappen. De vraag is momenteel ongelooflijk hoog. De grootste teleurstelling voor mij bij deze lancering (maar ik ben ook blij dat het zo is) is dat mensen het product geweldig vinden. Maar de vraag is groot, tot het punt waarop het product, zodra het op de plank komt, heel snel verdwijnt. En als je er een wilt, speel ik nu als een vertegenwoordiger, ik raad je aan er een aan te schaffen zodra je hem ziet ”.

De situatie, ten tweede Phil Spencer, zal het even duren voordat het normaal is en verwacht dat het nog een paar maanden zal aanhouden:

"[...] we zullen in deze situatie zitten tot volgend voorjaar. Misschien niet zo streng als op dit moment, maar de vraag is erg hoog en we produceren. We zijn in de zomer begonnen met de distributieketen. Wij vervaardigen en vervaardigen. Er is gewoon een fysieke limiet aan het aantal productielijnen dat u kunt samenvoegen tot assemblagelijnen. Je kunt er zoveel mogelijk bouwen en dat is wat we doen. Er zijn keuzes die gemaakt moeten worden met betrekking tot de mix, zoals hoeveel Series S en Series X er gebouwd moeten worden. Daar moet je een beslissing over nemen ”.

Met betrekking tot deze kwestie antwoordde Spencer hoe de productievolumes van de twee machines in evenwicht zijn en of deze in de loop van de tijd al zijn veranderd.

"Nee (ze zijn niet veranderd, red.). Wij zijn van mening dat u in het eerste vakantieseizoen en waarschijnlijk ook in het tweede vakantieseizoen meer Series X-aandelen zult zien worden verkocht. We hebben meer Series X geproduceerd dan Series S. Ik denk dat wanneer de volgende lente en de volgende zomer aankomen, we het een beetje zullen matigen. Op de lange termijn is het in veel gevallen de prijs die wint. Als je terugkijkt op vorige generaties consoles en toen ze hun echte piekverkopen bereikten, en dat is een van de redenen waarom we blij zijn om ze te hebben, was dat toen ze in de serie S-prijsklasse kwamen. komende feestdagen, waar we al aan denken in de productieketen, we worden hier al op geprojecteerd, in een poging te begrijpen wat naar onze mening de verhouding tussen de twee zou moeten zijn. [...] Momenteel is de vraag naar Series X groter, wat we hadden verwacht ”.