Vijftien jaar Bioware en twee van Ubisoft, de maker van Dragon Age: Origin en Jade Empire. Het curriculum van Mike Laidlaw is dat van een van de meest ervaren ontwikkelaars in de game-industrie.

Ook om deze reden had het nieuws over de onderbreking van zijn werkrelatie met Ubisoft in februari iedereen verrast. Na slechts twee jaar in Quebec verliet Laidlaw zijn studio Assassin's Creed Odyssey, zonder aanwijzingen te geven over toekomstige projecten. De ontwikkelaar heeft de redenen voor de splitsing niet uitgelegd, maar Ubisoft is dat zeker niet de beste plek om de laatste tijd te werken. 

De twijfels over de toekomst van Laidlaw zijn echter opgelost. Hij was het in feite zelf die de oprichting aankondigde van een nieuw softwarehuis, het Yellow Brick Games. Nieuwe site, nieuw Twitter-profiel, maar vooral een nieuw team, dat grote spelers uit de wereld van videogames samenbrengt, namen die al bekend zijn in de wereld.

Frederic St-Laurent B. en Jeff Skalski werkten samen aan de oprichting van Assassin's Creed Syndicate, terwijl Thomas Giroux deelnam aan grote projecten zoals The Crew en toezicht hield op de ontwikkeling van veel games gebaseerd op het werk van Tom Clancy.

Van links naar rechts vormen de oprichters van Yellow Brick Games Frederic St-Laurent B., Mike Laidlaw, Jeff Skalski en Thomas Giroux het ervaren leiderschap bij Yellow Brick Games.
Van links naar rechts Frederic St-Laurent B., Mike Laidlaw, Jeff Skalski en Thomas Giroux

Het verklaarde doel van Yellow Brick is om de benadering van ontwikkelaars met hun werk te veranderen, terugkeren naar de basis. Zoals uitgelegd door Skalski:

“We werken al jaren aan grote projecten met duizenden collega's en willen nu experimenteren met een andere aanpak. Een kleiner maar getalenteerd team, waar de persoon voor het werk komt, wat werelden kan creëren waar iedereen van kan genieten. "

De omgeving van enorme studio's lijkt ontwikkelaars steeds minder aan te spreken. In feite is Yellow Brick slechts het nieuwste op het gebied van kleine software huis opgericht door spraakmakende figuren uit de industrie. In feite werden ze in deze 2020 ook geboren Dreamhaven e Frost Giant Studios, gemaakt door respectievelijk voormalige medewerkers van Blizzard en CD Project.