Maar we willen het hebben over dat moment waarop we elk jaar merken dat we de nominaties lezen van de verschillende Oscar-achtige evenementen gewijd aan videogames waarin de "Best Family Game" -prijs prompt wordt ingelast?

Kom op jongens, wat betekent dat beste familiespel? Voor welke vergoedingen kan een videogame als bijzonder geschikt worden beschouwd voor een gezin? Over wat voor soort gezin hebben we het precies? Maar wie organiseert deze evenementen? Christelijke democratie?

Beste familiespel - The Controversy

Laten we even de titels in benoeming voor de betreffende categorie van The Game Awards 2020:

  • Animal Crossing: New Horizons
  • Crash Bandicoot 4
  • Fall Guys
  • Mario Kart Live
  • Minecraft Dungeons
  • Paper Mario: The Origami King

Ok, nu hebben we plezier. Animal Crossing is zoveel mogelijk een persoonlijke ervaring; bijna intiem zou ik zeggen. Het moet dag in dag uit in kleine hoeveelheden worden geleefd en elke gebruiker heeft zijn eigen manier van leven en interpreteren van de ervaring die in staat is om de titel voor te stellen. Niet bepaald het soort tv-product van 55 ″ om thuis op de bank te delen, behalve de eerste 10 minuten spelen. Weet je dan welke ballen? Maar goed, het is een Nintendo-game!

Crash Bandicoot 4 is gewoon een enorme voorraad godslastering. Een van de spellen die in de nominatie worden vermeld, is zeker degene die het meest de veronderstelde canons weerspiegelt van een titel die geschikt is om in gezelschap te worden gespeeld. Niet zozeer voor de lol of wie weet welke diepzinnige multiplayer-mechanica, maar meer voor de hilariteit die het zou kunnen zijn om je kleine broertje te zien vloeken door de gamepad frontaal te pakken. Hier is het niet bepaald het soort videogame dat wordt aanbevolen om de tijd te doden op kerstavond. Bijzonder geschikt dus voor mensen met kleine kinderen in huis.

Dus laten we verder gaan met het fenomeen van het moment, Fall Guy ... ah nee, het is niet langer in de mode.

Mario Kart Live is geen videogame. Kom op, het is duidelijk een manier om leuk speelgoed te verkopen. Ik weet zeker dat het leuk zal zijn voor die eerste twee of drie keer dat je het gebruikt, maar als je iets serieus wilt spelen, hoop ik dat je van plan bent om een ​​echte Mario Kart te kopen. Ik kan echter de bedoeling van deze benoeming begrijpen, aangezien het denkbaar is dat het zou kunnen gebeuren dat het proberen om zijn zoon nieuw leven in te blazen, nadat hij Mario heeft ingeslikt door een pad te volgen waarvan het einde overeenkomt met zijn eigen slokdarm, op de een of andere manier kan worden beschouwd als een ' speelse activiteit in de gezinsomgeving. Briljant.

Voor Minecraft Dungeon en Paper Mario kun je eindelijk dezelfde toespraak houden. Het zijn twee zeer solide titels, die ook en vooral een soort toegewijde gebruiker kunnen entertainen en op zoek zijn naar videogame-ervaring van een bepaalde diepte. Niet helemaal vergelijkbaar met Wii Sport dan. Helaas betalen ze de prijs om ondergeschikt te zijn aan twee merken die, om verschillende redenen, worden gelijkgesteld met producten voor kinderen en als zodanig absoluut de titel verdienen van games die geschikt zijn voor het gezin.

De controverse

Ik heb er genoeg van! Deze mentaliteit is dezelfde die ertoe leidt dat miljoenen spelers tonnen geldige titels verliezen die anders gewaardeerd zouden worden! Denk aan al die algemene gebruikers die elk jaar een Xbox kopen om de gebruikelijke 3/4 multiplatform-sporttitels te spelen wat ze verliezen!

Gelooft u dat het echt nodig is om ons OPNIEUW deze manier te geven om videogames te indexeren, vaak en gewillig alleen gebaseerd op de grafische en visuele snit die de ontwikkelaars hebben besloten om het te geven?

Geoff Keighley, als je echt gelooft in de goedheid van deze nominaties, daag ik je uit! Laat ons zien dat je een echte familieman bent en laat ons zien hoe je nieuwe jaar geen bingo en linzen zal zijn, maar grootouders en baby's zal betrekken bij een begripvolle sessie bij Crash. De eerste die echter zal vloeken hij zal zijn waardigheid verliezen, net zoals jullie het elk jaar verliezen dat jullie ons deze stomme genomineerden dienen.

* mic drop *