PS5 Game PassIn de afgelopen maanden Jim Ryan had duidelijk gesproken over een mogelijke Sony-versie van de Xbox Game Pass bij de lancering van PS5: "Het is niet duurzaam".

De Playstation-baas had deze keuze herleid tot een stijging van de ontwikkelingskosten waardoor ze niet door konden gaan met het produceren van titels van dezelfde kwaliteit als degene die het merk beroemd hadden gemaakt en daarom op de eerste dag overwegen om hun eigen exclusieve producten aan te bieden. een abonnementsservice, voor Sony het zou nergens op slaan.

Geperst nogmaals over het onderwerp, maar Jim Ryan heeft de knoop doorgehakt over een mogelijke reactie van het bedrijf op de Xbox Game Pass.

“Er komt nieuws over, alleen vandaag niet. We hebben Playstation Now, onze abonnementsservice, die al in verschillende markten beschikbaar is ”.

Het is niet duidelijk waar de CEO van SIE naar verwijst, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dit de Playstation Plus-collectie die debuteerde op PS5 en waarmee je een kleine selectie van titels van de PS4-generatie kunt spelen. Het zou eerder zo kunnen zijn een evolutie van de Playstation Now, een service voor streaming games waarmee je al een catalogus met titels kunt spelen die op eerdere Sony-consoles zijn verschenen.

Het enige dat je zeker kunt verwachten, in het licht van Ryans eerdere woorden, is dat de volgende Sony-exclusives zullen niet aanwezig zijn in deze hypothetische nieuwe service, althans niet op de eerste dag, om de hierboven genoemde redenen.