de nood Covid ontmoedigde het Super Smash Bros. Melee, een van de meest gevolgde Nintendo-titels binnen het exportlandschap. Een speciale editie van het toernooi zou volgende maand plaatsvinden Het grote huis volledig online. Maar de manier waarop de wedstrijd had moeten plaatsvinden leidde Nintendo om het evenement te annuleren.

Volgens wat werd gecommuniceerd door de organisatoren van het evenement, is de belangrijkste reden voor de annulering van het evenement Slippi, een mod voor Super Smash Bros. Melee waarmee - via de Dolphin-emulator - voor spelers om ondanks de pandemie online wedstrijden en evenementen te spelen. In een volgende officiële verklaring legde Nintendo de redenen achter de operatie uit:

"Nintendo waardeert de liefde en toewijding die de community heeft voor de Super Smash Bros-serie. We hebben in het verleden samengewerkt met tal van organisatoren en hebben verschillende online en offline toernooien voor de game georganiseerd en zullen dat in de toekomst blijven doen. Helaas heeft het Big House-toernooi aangekondigd dat het een Super Smash Bros. Melee-toernooi organiseert dat het gebruik van illegale kopieën van het spel vereist, samen met een mod genaamd Slippi. Nintendo nam vervolgens contact op met de organisatoren om hen te vragen het toernooi te stoppen. Na de afwijzing had Nintendo geen keus en kwam naar voren om zijn intellectuele eigendom en handelsmerken te verdedigen. Nintendo kan piraterij van zijn intellectuele eigendommen niet vergeven of toestaan. "

Dit wekte duidelijk de woede van fans van het spel op die, via de hashtag #FreeMelee, begonnen ze niet alleen te protesteren tegen de geïmplementeerde DMCA-operatie op een 20-jarige en uitverkochte voorraad, maar ook voor nog een ander obstakel waarmee Super Smash Bros. Melee-spelers te maken zullen krijgen om hun community levend te houden.